Aantal personen: 4
4 entrecôtes (lendebiefstukken) van ca.175 g per stuk
2 eetl olijfolie
4 eetl geplette zwarte peperkorrels of grofgemalen zwarte peper
50 gr boter
3 eetl cognac
½ dl witte wijn
1 dl kookroom
mespuntje mosterd
zout
Bestrijk het vlees met de olijfolie. Bestrooi de entrcôtes met de geplette of grofgemalen peperkorrels en druk deze er een beetje in.
Verhit de boter en bak het vlees 2-4 minuten per kant (2 minuten is rood, 3-4 minuten is medium) afhankelijk van dikte.
Voeg de cognac bij het braadvet. Zorg ervoor dat de afzuigkap uitgeschakeld is en houd een deksel bij de hand. Flambeer door de cognac aan te steken.
Haal het vlees uit de pan en houd het even warm onder aluminumfolie.
Voeg de wijn toe en kook al roerend 1 minuut door.
Voeg de room, mosterd en zout naar smaak toe en verwarm 1-2 minuten tijdens goed roeren. Serveer de entrecôtes en giet er een beetje saus over.
Tip: Lekker met krieltjes en broccoli.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |